Politika piskotkov

KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke na vašem računalniku, v katerih se shranjujejo informacije o tem, kolikokrat obiščete našo stran in kaj vas v teh obiskih zanima. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov oz. informacij, ki bi vas lahko identificirale.

 

ZAKAJ SO PIŠKOTKI POTREBNI?

S pomočjo piškotkov vam lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo na spletni strani.

Tako se npr. v piškotke lahko beležijo vaše preference in nastavitve, vnosi v spletne obrazce in informacije za prijavljene uporabnike. Osnovne funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. V spletnih trgovinah se namreč v piškotke beležijo izdelki v nakupovalni košarici, priljubljeni izdelki, ostali podatki o nakupu itd.

S pomočjo piškotkov lahko beležimo statistiko spletne strani in tako lažje odkrijemo in odpravimo morebitne  napake ter vam ob naslednjih obiskih ponudimo boljšo vsebino oz. primernejšo ponudbo. Nekateri piškotki so nujno potrebni za samo delovanje spletne strani, medtem, ko se ostali lahko shranijo le, če se s tem strinjate.

 

SEZNAM PIŠKOTKOV

IzvorIme piškotkaNamen
Google Analytics

_utma

_utmb

_utmc

_utmli

_utmt

_utmv

_utmz

Ti piškotki se uporabljajo za zbiranje informacij o tem, kako obiskovalec uporablja spletno mesto. Zbrane informacije so uporabljene za izboljšanje uporabniške izkušnje. 

Več informacij: 

https://support.google.com/analytics/answer/6004245

YouTube   

YouTube videi na naši strani uporabljajo piškotke, ki se kreirajo, ko kliknete na video in ga predvajate. YouTube ne shranjuje piškotkov, ki omogočajo osebno identifikacijo uporabnika. Več informacij:

https://support.google.com/youtube/answer/171780?hl=en-GB

mkmnova.si FORM_KEY Shrani naključno ustvarjeni ključ, ki se uporablja za preprečevanje ponarejenih zahtev.
PHPSESSID ID vašega seje na strežniku.
GUEST-VIEW Omogoča ogled in urejanje svojih naročil za neregistrirane kupce.
>MAGE-CACHE-SESSID Omogoča pomnenje vaše seje.
MAGE-MESSAGES Se uporablja za posredovanje sporočil.
MAGE-CACHE-STORAGE-SECTION-INVALIDATION Se uporablja za predpomnenje spletne trgovine/strani.
MAGE-TRANSLATION-FILE-VERSION Olajša prevajanje vsebine v druge jezike.
MAGE-TRANSLATION-STORAGE Se uporablja za potrebe izbranega jezika/prevoda.

 

 

ONEMOGOČENJE PIŠKOTKOV

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. V nastavitvah brskalnika lahko piškotke kadarkoli izklopite. Informacije o nastavitvah za piškotke v posameznih brskalnikih so na voljo na spodnjih povezavah:

 

Če piškotke izklopite, spletna stran ne bo delovala optimalno oz. bodo nekatere funkcionalnosti onemogočene. Tudi pri izklopu vseh piškotkov bo brskalnik še vedno pridobival določene informacije, ki so potrebne za osnovno delovanje naše spletne strani.